Ai suficienta energie pentru ceea ce îti propui sa faci? Afla tipurile de vitalitate și cum te poti regenera rapid

Vitalitatea înseamnă în primul rând energia de care dispui pe toate planurile: fizic, sexual, afectiv, mental. Scopul acestui articol este să învățăm împreună cum să aducem energie pe toate aceste planuri, astfel încât să nu te mai simți stoarsă de vlagă.
Atunci când te simți obosită, de cele mai multe ori tinzi să spui că e din cauza efortului fizic pe care l-ai făcut în timpul activităților zilnice. Însă există mai multe moduri prin care ne pierdem energia vitală, pentru că dispunem de mai multe tipuri de energie vitală.
Vitalitatea fizică
Vitalitatea este energia ta de susținere. Atunci când ai vitalitate fizică, ești capabilă să faci orice efort, orice acțiune îți propui, nu obosești deloc și te simți in formă fizică excelentă.
Lipsa de vitalitate fizică se datorează unui trup prea firav, pentru că starea noastră de vitalitate fizică este direct proportională cu structura trupului nostru. De aceea, femeile care sunt foarte slabe reușesc mai greu să susțină activitățile zilnice fără să obosească sau fără să se simtă de la un moment dat lipsite de energie. Tocmai de aceea, se recomandă să ne menținem mereu intr-o forma fizică optimă, în care să avem o greutate normală și să nu ne înfometăm.
Vitalitatea fizică se recâștigă prin mai multe metode: exercitii de relaxare și regenerare, odihnă, mese dese și consistente, somn, yoga.
Vezi evenimentul nostru Arta relaxarii – seara de rasfat feminin, unde vom învăța mai multe metode de regenerare fizică și subtilă.
Vitalitatea erotică
Vitalitatea erotică iți susține toate trăirile erotice, te susține să trăiești plăcerea atunci când faci dragoste și să savurezi stările de orgasm.
Atunci când îți lipsește energia erotică, libidoul este foarte scăzut și trăirile amoroase sunt lipsite de intensitate. Pur si simplu iti lipsește cheful de a face dragoste și acest lucru îți poate afecta relația de cuplu.
Vitalitatea erotică se recâștigă folosind, in primul rând plantele si uleiurile afrodisiace. Există o gamă largă de afrodisiace naturale pe care le găsești chiar la tine în bucătărie, trebuie doar să cunoști arta preparării lor. O reteta foarte simplă și la îndemână este sa amesteci câte o jumatate de linguriță de scorțisoară, cardamon, nucșoară și lemn dulce și să le servești într-o cană de lapte de migdale cu miere. Dacă vei bea această licoare in fiecare zi timp de o săptămână, efectele vor apărea cu siguranță.
Vitalitatea afectivă
Energia ta afectivă înseamnă de fapt puterea ta de a iubi și de a te iubi. Din păcate, dacă ai trăit anumite traume afective sau ai trecut prin mai multe relații defectuoase, este posibil să fi rămas cu o disponibilitate mai mică de a iubi.
Orice tensiune sau frustrare sufletească poate avea ca efect o lipsă de energie sau chiar apariția oboselii, deși poate fizic nu ai făcut niciun efort. Dimpotrivă, atunci când te simți împlinită sufletește ai acea stare că poți muta și munții din loc și această stare vine dintr-un preaplin interior.
În cazul tuturor ființelor, starea psihoemoțională influențează vitalitatea. Atunci când avem o stare proastă, frustrări, frici, nesiguranță, griji, ne folosim o mare parte din energie alimentând aceste stări și atunci ne simțim obosite.
Soluția pentru a-ți recăpăta vitalitatea afectivă este iertarea, în cazul traumelor emotionale, sau eliberarea de tensiunile sufletești, împăcarea și iubirea de sine. Când te iubești mai mult pe tine, ai o mult mai mare disponibilitate de a-i iubi și pe ceilalți.
Vitalitatea mentală
Este foarte ușor să obosești mental, mai ales dacă ai o muncă de birou. Și aceasta atrage dupa sine o oboseală generală.
Pentru a te relaxa, poți folosi câteva uleiuri esențiale cu efect imediat cum ar fi menta sau busuiocul sau poți folosi chiar plante care au efect de regenerare mentală.
De asemenea, exercițiile de relaxare yoghină au un efect regenerator profund asupra mentalului tău.
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tale de a-ti păstra cât mai mult energia pe tot parcursul zilei, am conceput un seminar special cu tehnici de relaxare pentru fiecare plan: fizic, erotic, afectiv si mental.
Șiu că nu ai timp, așa că am ales pentru tine tehnici scurte, pe unele le poți realiza chiar la birou, și care au un efect magic de relaxare.

Lasă un comentariu

X