Ce este Astrograma şi de ce merită să înveţi să o interpretezi

Ai auzit cu siguranţă de Horoscop şi de Zodiac, poate cunoşti diferenţa dintre Astrologie şi Astronomie, dar s-ar putea încă să nu fi aflat ce este o Astrogramă.

Astrograma natală este harta cerului din momentul în care te-ai născut. Ca o descriere profundă a personalităţii tale, pe toate planurile vieţii. Se spune că Astrograma este manualul de instrucţiuni de folosinţă cu care vine omul când este creat 🙂

Ce îmi spune Astrograma Natală despre mine?

Fiecare plan al vieţii noastre este influenţat de poziţia în care se aflau planetele din sistemul nostru solar în momentul în care ne-am născut.

Soarele – Potenţialul Sufletului Nostru

Zodia în care se afla Soarele în momentul naşterii noastre este cea care reprezintă sufletul nostru. Aceasta este zodia clasică, de care am auzit cu toţii  – dacă te-ai născut în 6 August, probabil ştiai că eşti născută în zodia Leului. De acum înainte vei şti că Soarele se afla în Zodia Leu în momentul în care te-ai născut, dar celelalte planete erau, probabil, în alte semne zodiacale. Pentru a trăi o viaţă fericită, pentru a-ţi îndeplini menirea pe acest Pământ, va fi nevoie să îţi trăieşti viaţa conform caracteristicilor acestui semn zodiacal. Calea Leului este cea a nobleţii, a generozităţii şi a bunei voinţe, iar dacă tu vei alege să cultivi alte valori decât acestea, s-ar putea să te întrebi mereu de ce eşti neîmplinită.

Luna – Potenţialul Nostru Intuitiv şi Emoţional

Eu am crescut cu Sailor Moon şi mi-am învăţat lecţiile de Astronomie şi AstrologLuna in zodiiie din aceste desene animate. Şi mare a fost surprinderea mea când, participând la cursul de astrologie iniţiatică, am observat în ce detaliu fin a fost realizată această animaţie. Simboluri, semne, puterile eroinelor erau fidele elementului din care face parte zodia. Astfel că mi-a fost foarte uşor să învăt ce înseamnă Luna în astrograma natală, gândindu-mă la personajul Sailor Moon. Emoţie, intuiţie, feminitate, maternitate – toate aceste caracteristici pot fi înţelese în funcţie de poziţia în care se afla Luna în momentul naşterii noastre.

Mercur – Potenţialul nostru mental şi de comunicare

Mercur este planeta comunicării, dar şi a învăţării carteziene. Dacă vrei să ştii de ce ai dificultăţi de concentrare atunci când încerci să înveţi, poţi căuta poziţia lui Mercur în harta ta natală. Dacă tot timpul ai avut trac când trebuia să vorbeşti, mai ales în public, poţi afla din poziţia planetei Mercur care este modul cel mai potrivit pentru tine de a comunica, pentru ca ceilalţi să te asculte şi să îţi înţeleagă mesajul. Dacă ai obsesii puternice, cazi în ruminaţie, ai multă energie mentală pe care nu ştii cum să o gestionezi, Astrograma te poate învăţa cum o poţi folosi pentru a o eleva şi a-ţi fi de folos.

Venus – Potenţialul nostru de a iubi şi înclinaţiile artistice

Celebra Zeiţă Venus, zeiţa iubirii, e cunoscută din mitologie. Iar dacă în momentul naşterii tale, Venus era într-o poziţie favorabilă, s-ar putea ca iubirea să izvorască din sufletul tău cu o putere nemărginită, săVenus in zodii îţi vină în mod natural să iubeşti, să nu concepi viaţa fără iubire. Iar dacă Venus a fost debilitată în momentul naşterii tale, s-ar putea să întâmpini dificultăţi pe acest plan. Asta nu înseamnă că relaţiile tale sunt sortite eşecului, înseamnă doar că în dragoste trebuie să înveţi să te comporţi conform profilului tău astrologic feminin şi relaţiile vor merge apoi de la sine.

Tot Venus guvernează şi iubirea faţă de artă, potenţialul creator şi talentul artistic. Deci dacă te-ai născut cu Venus într-o poziţie bună, s-ar putea să ai talente înnăscute.

Marte – Potenţialul nostru pasional şi modul în care acţionăm

Unii ştiu Marte ca fiind planeta războiului sau a răzbunării. De fapt, Marte e mai degrabă planeta acţiunii, şi în funcţie de poziţia ei se poate să avem o fire mai războinică sau conflictuală. Dar important e pentru noi să aflăm ce anume ne urneşte, ce ne face să luăm frâiele şi să acţionăm. marte in zodiiCei ce s-au născut cu Marte în Săgetător vor fi apărători ai dreptăţii şi ai justiţiei, pe ei o lege nedreaptă îi va scoate în stradă şi îi va mobiliza să caute soluţii. Cei născuţi cu Marte în Taur vor fi mai degrabă impulsionaţi să acţioneze atunci când rezultatul muncii lor se va materializa, poate vor obţine o sumă de bani, poate un nivel mai mare de confort, sau poate o porţie sănătoasă de mâncare.

Şi potenţialul nostru pasional este determinat tot de poziţia lui Marte în harta noastră natală. Astfel, dacă avem libidoul scăzut, dacă nu ştim de ce avem nevoie pe plan sexual pentru a fi împlinite, putem găsi răspunsurile în poziţia planetei Marte.

Jupieter – potenţialul nostru spiritual, simţul dreptăţii, norocul

Jupiter e o planetă benefică, ce ne aduce noroc şi ne deschide atât spre căutarea spirituală cât şi spre studiile superioare sau orice fel de cursuri pe care le urmăm din proprie iniţiativă. Această planetă e cea care aduce norocul în viaţa noastră, şi care e în strânsă legătură cu dreptatea, cu ce e corect şi cu sistemele de valori ale fiecăruia dintre noi. Dacă vrei să afli cum să atragi norocul în viaţa ta, poziţia lui Jupiter te va putea îndruma în direcţia dorită.

Saturn – potenţialul nostru de a munci, de a gestiona timpul, de a face faţă testelor

saturn in zodiiSe spune că dacă nu treci testele pe care Saturn le aduce în viaţa ta, acestea se vor întoarce cu o dificultate înzecită. De fapt Saturn nu te testează dându-ţi un calificativ de Admis sau Respins. Saturn aduce în viaţa ta acele încercări prin care trebuie să treci pentru a te maturiza şi a deveni mai puternică. Răbdarea, perseverenţa, gestiunea timpului, munca asiduă sunt caracteristicile pe care această planetă vrea să le înveţi. Iar dacă de obicei întârzii şi nu ştii cum să îţi rezolvi problemele legate de punctualitate, tot Saturn va avea răspunsurile pentru tine.

Alte elemente importante din Astrograma Ta Natală

 • Ascendentul îţi poate arăta direcţia ta de evoluţie în această viaţă.
 • Descendentul e suma nevoilor tale pe plan relaţional, domeniu pe care merită să îl aprofundezi dacă vrei să ai o relaţie care să te împlinească.
 • Mijlocul cerului reprezintă vocaţia ta în această viaţă şi este în strânsă legătură cu planul profesional. Deci dacă nu ştii în ce direcţie să o iei pe plan profesional, aici găseşti răspunsul.
 • Fundul cerului este planul intimităţii tale, locul sau modul în care te poţi odihni, îţi poţi încărca bateriile, te poţi regenera.zodii
 • Casele fac legătura dintre planul astral şi planul lumesc. Poate te interesează cum să faci mai multi bani, cum şi ce să înveţi adaptat la nevoile tale, cum să atragi oameni în viaţa ta şi să îţi faci prieteni, la ce boli eşti predispus şi cum să te fereşti de ele – toate acestea le vei putea afla în funcţie de casele în case se află anumite planete, şi în funcţie de semnele în care se află fiecare casă.
 • Lilith – sau Luna Neagră – e un punct temut şi controversat al astrogramei natale. Ea are rolul de a ne distorsiona realitatea, şi de a ne seduce pentru a crede ceva ireal, dar are legătură şi cu un plan sexual ocult, tenebros, şi el distorsionat. Casa în care se găseşte Lilith precum şi planetele din apropierea ei sunt influenţate, deci din poziţia Lunii Negre poţi învăţa care sunt planurile pe care trebuie să-ţi creşti vigilenţa şi să verifici din mai multe surse ceea ce vezi cu ochii tăi.
 • Interacţiunea dintre planete, conjuncţiile, trigoanele, quadraturile, sextilele – fiecare au rolul lor în astrograma ta şi în personalitatea pe care ţi-ai format-o.

Dacă nu cred în stele şi în zodii, merită să îmi interpretez astrograma?

Nu e nevoie să vii de acasă cu o anumită credinţă pentru a beneficia de interpretarea astrogramei. Dacă nu crezi în astrologie, poţi lua interpretarea ca pe o lecţie de autocunoaştere profundă. Când te-ai luat ultima dată la o introspecţie pe toate planurile, să vezi ce potenţial ai pe fiecare plan, să vezi unde mai ai de lucru, să vezi cu ce neajunsuri ai venit şi ce atuuri ai pe care poate nu le foloseşti?

Ţi-ar prinde bine o astfel de analiză, ca punct de plecare spre cunoaşterea de sine, iar de acolo încolo, poţi tu să te ghidezi în ce direcţie doreşti.

De ce am nevoie pentru o interpretare a hărţii natale?

Pentru o interpretare cât mai exactă a astrogramei, ai nevoie să ştii exact:

 • data naşterii
 • locul naşterii
 • ora exactă a naşterii.

Dacă vrei să îţi faci un cadou frumos de 8 Martie, vino să te cunoşti mai bine în cadrul seminarului nostru dedicat astrogramei feminine. Aici vei putea învăţa:

 • care sunt calităţile tale feminine
 • care sunt nevoile tale afective
 • cum să îţi trezeşti feminitatea
 • cum să te cunoşti mai bine, prin intermediul unor jocuri
 • cum să te simţi femeie.

Poţi lua o prietenă de mână şi hai să sărbătorim împreună Ziua Femeii. Găseşti mai multe detalii despre acest atelier pe pagina noastră de Facebook.

astrograma feminina

Cu drag,

Ramona

Lasă un comentariu

X