Ce înseamnă să fii o femeie ”valoroasă” în ochii unui bărbat?

Atunci cand vrei să atragi oameni de valoare în jurul tău, este necesar să fii conștientă tu de valoarea ta ca femeie și să știi cum să îți dai valoare. Și asta nu doar pentru a atrage bărbați de calitate, dar mai ales pentru tine însăți și pentru imaginea ta de sine.

Ce înseamnă să fii o femeie valoroasă atât pentru tine însăți, cât și pentru un bărbat?

Aristotel spunea că valoarea unui om se cunoaște după ceea ce el face în mod repetat în viața de zi cu zi. Dacă vrei să fii mereu cea mai bună versiune a ta, este necesar să trăiești mereu la înălțimea principiilor tale.

Dacă ar fi să faci o listă cu toate calitățile pe care le are bărbatul ideal pentru tine, cum ar arăta lista ta? Poate ar fi un bărbat care iubește viața, adoră să trăiască fiecare clipă la intensitate maximă, are prieteni extraordinari. Este onest, îndrăzneț, aventuros, are scopuri clare și le urmează, trăiește cu pasiune și încredere, ar avea standarde înalte și principii de viață sănătoase. Cu alte cuvinte, toate ne dorim pe cineva extraordinar, cu o grămadă de calități.

Întrebarea este: câte dintre calitățile pe care tu le admiri la un bărbat le regăsești în tine însăți? Pentru că, fără nicio îndoială, Mr. Right, oriunde ar fi, vrea și el o femeie la fel de extraordinară cum este el. Această femeie ai putea fi tu!

Cu siguranță, fiecare femeie are calitățile și darurile ei, însă sunt anumite calități specifice care definesc o femeie de mare valoare. Aceste calități, care o fac foarte dorită și atrăgătoare, sunt încrederea în sine, independența, integritatea și feminitatea. Aceste calități te transformă într-o femeie irezistibilă.

În tabăra de feminitate, vom avea două seminarii în care vom discuta pe larg aceste aspecte și vom oferi și multe metode de trezire a acestor calități feminine esențiale, mai ales încrederea în sine și feminitatea.

Încrederea în sine

O femeie care are încredere în sine este o femeie care își cunoaște valoarea. Știe care îi sunt calitățile, ce are de oferit și ce merită.

O femeie care este sigură pe ea, are un sentiment profund de autovalorizare care ii pune în lumină toate celelalte calități. Dacă nu primește ceea ce își dorește și o face fericită, se va simți foarte confortabil spunând direct ce are nevoie sau pur și simplu va pleca dintr-o situație care nu o împlinește, fără să își mai piardă vremea.

Încrederea în sine poate lua forme foarte jucăușe. A fi sigură pe tine este una dintre calitățile cele mai sexy la o femeie. O femeie care este sigură pe valoarea ei, știe din start că viața iubitului ei va fi foarte mult îmbunătățită doar pentru că o are pe ea. Ea știe că atunci când el își va asuma să aibă o relație cu ea, va fi cea mai bună decizie din viața lui, fără nicio îndoială.

Am văzut odată într-un documentar un cuplu de bătrânei care încă erau foarte îndrăgostiți unul de altul. Bătrânica ii spunea la un moment dat: ”Te-am salvat! Nimeni nu te-ar fi putut face mai fericit decât te-am făcut eu. Ai fost foarte norocos să mă găsești.”

Și atunci a fost clar de ce el era încă atât de înnebunit după ea. Ea era absolut sigură că ea a fost cel mai bun lucru care i se putea petrece soțului ei.

Femeia care are încredere în ea însăși este foarte sociabilă.

Dacă merge la o petrecere, este  sigură pe puterea ei de seducție și de a se face dorită. Nu își va pierde timpul comparându-se cu alte femei sau încercând să se ”integreze” sau uitându-se la alții ca să vadă cum ar trebui să se comporte. Dacă o altă femeie este mai frumoasă și mai admirată, acest lucru nu va fi o amenințare pentru ea. Întotdeauna va fi o altă femeie mai frumoasă sau mai dorită și, din fericire, acest lucru chiar nu contează. Sunt lucruri mult prea superficiale ca să o afecteze. Și nici nu va fi intimidată de un bărbat doar pentru că arată bine, are bani sau poziție socială bună. Ea este pur și simplu deasupra acestor aspecte.

Femeile nesigure pe ele sunt cele care mereu caută aprobarea celor din jur. Le este teamă să spună ceea ce simt cu adevărat pentru că s-ar putea ca alții să nu simtă la fel, motiv pentru care încearcă să fie la fel ca ceilalți. Multe femei consideră că dacă sunt așa, ”ordinary” sau femei ”normale”, asta le ajută să fie atrăgătoare. Dar adevărul este că nimic nu îndepărtează mai mult un bărbat decât o femeie care se arată foarte nesigură pe ea. Sau când simte că faci ceva ce nu îți este specific doar ca să îi faci lui pe plac. Va simți acest lucru ca un sentiment de inferioritate pe care tu îl ai față de el. A fi ”drăguță” cu el nu îl va face să te aleagă dintre toate femeile din jur. În schimb, dacă tu ești foarte sigură pe tine și alegi să vorbești cu el, asta îl va face să se simtă special. Așadar, încrederea ta în tine îi dă lui încredere în el însuși.

Bărbații pot simți insecuritatea, nesiguranța unei femei de la distanță. La modul general vorbind, un bărbat care are  mare încredere în el însuși, își va pierde foarte repede interesul pentru o femeie care este nesigură pe ea. Și tu exact asta nu vrei: să îi dai motive să își piardă interesul față de tine! Așa că arată-ți sentimentele de nesiguranță prietenelor tale sau terapeutului, dar nu lui.

O femeie care are încredere în ea însăși știe ce caută la un bărbat și niciodată nu acceptă mai puțin. Ea gândește așa: dacă un bărbat nu poate să îmi împlinească nevoile pentru a mă face fericită, înseamnă că nu este pentru mine. Și culmea este că atunci când un bărbat este lângă o asemenea femeie, el vrea să fie cea mai bună versiune a lui, să ofere tot ce are mai bun pentru că știe că ea nu va accepta mai puțin de atât.

Integritatea

O femeie care are integritate ține la principiile ei.

A avea integritate înseamnă să îți cunoști standardele și să le menții. O femeie integră nu își compromite principiile doar pentru a se face plăcută celorlalți și nici nu va trece cu vederea comportamente aiurea din partea iubitului ei, de teamă să nu îl piardă.

Dacă întâlnește un bărbat de care se simte atrasă, nu își va recalibra principiile ca sa se potrivească cu comportamentul lui.

A fi integră poate însemna că râmăi loială prietenelor tale, să nu critici și să nu bârfești. Sau poate însemna că ești politicoasă cu chelnerii la un restaurant sau ești atentă unde vorbești la telefon ca să nu deranjezi. Genul acesta de acțiuni, foarte mărunte, te transformă într-o femeie de valoare, care are bun simț și considerație față de oameni în general. Tocmai de aceea, integritatea nu este o calitate care merită cultivată doar în relația cu bărbații, ci și pentru tine însăți și pentru interacțiunea ta cu lumea.

În relația cu un bărbat, integritatea ta îi transmite bărbatului mesajul că tu vei ține la principiile tale și nu te vei abate de la ele pentru el. Aceasta îl va determina să aibă încredere în tine. Atunci te va asculta mult mai atent și va ști că ceea ce tu îi spui are valoare pentru el. În plus, acest lucru îl va determina și pe el să fie integru cu tine. Pentru că, oricum am lua-o, o femeie integră nu va fi niciodată într-o relație cu un bărbat care nu are această calitate.

Așadar, atunci când tu ești o femeie integră, el va ști ce aștepți de la el și va urmări să nu te dezamăgească.

Independența

Înainte de a-ți face o relație, este important să îți faci o viață pe care să o iubești.

Independența este o calitate importantă a unei femei de valoare. Ea are o viață pe care o adoră și este implicată în multe activități interesante care o fac să se trezească fericită în fiecare zi. Are un job de care este îndrăgostită și o grămadă de activități și hobbiuri care îi stimulează creativitatea și emoțiile pozitive. Nu are nevoie de un bărbat ca să vină și să o facă fericită pentru că ea este deja așa.

Dacă viața ta este fericită, vei putea fi mult mai selectivă cu bărbații pentru că nu vei avea acea nevoie disperată de a umple un gol. În plus, ce crezi că gândește un bărbat când întâlnește o femeie independentă și cu o viață provocatoare și interesantă? Vrea și el să facă parte din ea! În plus, nu îi va fi frică că ea se va agăța de el și va deveni dependentă emoțional de el (una dintre fricile majore ale bărbaților în relația cu o femeie).

În plus, dacă tu ai o viață extraodinară și activitățile tale care te împlinesc, dar care poate pe el nu îl pasionează întru totul (poate lui nu-i place yoga sau dansul), poți să le faci în continuare fără el, de exemplu atunci când el alege să iasă la o bere cu băieții sau când tu, pur și simplu vrei să te simți bine singură sau cu prietenele tale. Atunci mesajul tău subtil pentru el va fi: sunt o ființă completă fără tine, dar meriți să fii o parte importantă a vieții mele!

Feminitatea

Am auzit multe femei spunând că a fi puternică și independentă poate fi intimidant pentru un bărbat. Poate fi adevărat uneori, însă, așa cum am văzut deja, orice bărbat care caută afecțiunea și atenția ta apreciază exact aceste două calități. Pe de altă parte, feminitatea este ceea ce îmbracă aceste calități într-o haină foarte dulce și atrăgatoare.

Despre ce înseamnă această calitate și cum o poți trezi și amplifica poți citi un articol întreg pe care l-am scris săptămâna trecută și pe care îl găsești aici.

Atunci când devii o femeie de valoare în ochii tăi, vei fi o femeie de valoare în ochii tuturor.

De-abia aștept să ne întâlnim în tabăra de feminitate ”Secretele Zeiței”  și să putem trăi împreună experiențe extraordinare de recalibrare a valorilor personale și a celor pe care le avem în relația de cuplu. Așa numitele ”life-changing experiences..”

Diana Șerban

Mă înscriu în tabăra de feminitate!

 

 

Lasă un comentariu

X