Cinci fatete ale feminitătii

Am lansat acum câteva zile programul Cinci fațete ale feminității prin care ne propunem să descoperim în feminitatea noastră unele aspecte de care poate nu eram conștiente sau sunt trezite într-o mai mică măsură.

Fiecare dintre aceste fațete reprezintă de fapt un arhetip sufletesc feminin, o energie feminină fundamentală care poate fi trezită de fiecare femeie, devenind astfel mult mai complexă în feminitatea ei.

Există mai multe arhetipuri sufletești, unele dintre ele au fost dezvoltate de către Jung în lucrările sale, iar o altă carte care poate fi de mare ajutor în înțelegerea complexității acestor arhetipuri este ”Femeia și erotismul spiritualizat”, scrisă de Lia Cenan.

Pentru programul pe care îl vom dezvolta în cadrul Clubului de Feminitate Afrodita, am ales cinci dintre aceste energii feminine și vom face în acest articol o scurtă prezentare a fiecăruia dintre ele.

Artista

Femeia artistă este îndrăgostită de viață și face din asta o artă!

Este mereu surprinzătoare, nonconformistă, inspirată, originală și neobosită în creativitatea ei.

Cu siguranță, nu te poți plictisi lângă ea pentru că mereu scoate din tolbă o altă surpriză!

Ea are acea putere tainică de a crea lumi prin tot ceea ce face. Totul este nou, magic și intens în jurul ei!

Are o natură artistică și vede frumusețea in orice: în lacrimile unui copil, în ploaia de vară, în privirea unui necunoscut, în râsul unei prietene.

Are o viziune transfigurată asupra realității și aceasta o ajută să pună totul în valoare.

În viața ei nu există rutină pentru că mereu aduce spontainetate și imaginație în tot ceea ce face.Este liberă, independentă, mereu atentă la detalii și rezolvă problemele într-un mod neconvențional, bazându-se foarte mult pe intuiție și inspirație.

Această fațetă a feminității merită să fie explorată și trezită din plin de fiecare femeie pentru că întotdeuna creativitatea a fost și va rămâne un ingredient savuros al feminității.

Prințesa

Fiecare fetiță dorește să fie o prințesă când va crește mare. Dar de unde vine această aspirație atât de comună și, totodată, profundă a sufletului feminin?

Din dorința femeii de a iubi și de a fi iubită. Acest arhetip feminin sufletesc este caracterizat de femeia foarte frumoasă, delicată și nobilă care trăiește într-o permanentă poveste de dragoste, aspirând să aibă o relație de cuplu împlinitoare, care îi umple sufletul cu paradisuri.

Prin tot ceea ce este ea, emană naturalețe, jucăușenie, veselie și spontainetate, ceea ce o face foarte ușor de iubit de către toată lumea.

Este mereu disponibilă emoțional și dornică să comunice, să împărtășească, să ajute, să se joace.

Adoră să fie alintată, este foarte romantică, îi place să se răsfețe, fără a fi însă vanitoasă.

Meriți să fii și tu o mică prințesă și să trezești în interiorul tău această energie feminină!

Magiciana

Femeia a fost învăluită mereu într-un anumit gen de mister și magie, fiind deținătoarea secretelor lumii vizibile și invizibile.

Femeia care are trezită această fațetă a feminității are înclinații puternice spre spiritualitate, misticism, înțelegerea tainelor naturii și a universului. În mitologia egipteană, Isis este zeița magiei, a vieții și a renașterii. Ea este cea care are darul vindecării, a clarviziunii și a profeției.

Ea are o foarte mare putere de transformare prin cunoașterea pe care o deține și este capabilă să actioneze cu perseverență pentru a-și corecta defectele sau pentru a-și înlătura obiceiurile negative.

Magiciana are un mare impact asupra vieții oamenilor din jurul ei pentru că aduce înțelepciune, cunoaștere și compasiune. Are un foarte bun control asupra propriei ființe și poate jongla cu emoțiile ei într-un mod dinamic și constructiv. Prezența ei aduce armonie, regenerare, pace și vindecare.

Iubita

Este acea fațetă a feminității care este îndrăgostită de iubire.Femeia care manifestă acest arhetip al iubitei ideale are o foarte mare nevoie de intimitate sufletească profundă, de iubire împărtășită și senzualitate.

În mitologie, ipostaza iubitei ideale se regăsește în zeița frumuseții și a iubirii, Afrodita, precum și în descrierea curtezanelor, a gheișelor sau a femeilor din haremuri care învățau secretele artei iubirii. Femeile care rezonează cu acest arhetip sunt cele mai dorite de către bărbați datorită deschiderii lor erotice de a savura bucuriile sexualității și puterii de a iubi intens și magic. Este asociată cu femeia total dezinhibată, mereu deschisă emoțional și erotic față de iubitul ei.

Femeia care are trezită această fațetă a feminității este înzestrată cu o senzualitate magnetică care atrage bărbații într-un mod irezistibil. Fiind foarte deschisă, își poate învăța cu ușurință iubitul limbajul savuros al intimității.

Femeia copil

Femeia copil este plină de candoare, inocență, spontaineitate, iar sufletul ei rămâne mereu tânăr. Are o viziunea idealistă asupra vieții, văzând mereu ceea ce este curat și bun. Este modestă, se exprimă clar, simplu, fără artificii. Știe să intuiască mereu calea cea mai bună și mai simplă de rezolvare a problemelor și a conflictelor.

Este foarte romantică, ceea ce aduce în viața ei un plus de farmec, de frumos, de sublim. Îi plac bărbații maturi, romantici, care o protejează și alături de care se poate simți ea însăși.

Este foarte atentă la starea ei de sănătate, face adeseori cure de purificare și detoxifiere pentru a-și menține trupul curat și sănătos.

Are nevoie de suținere și încurajare, dar le și oferă totodată celor pe care îi iubește.

Înscrie-te și tu în programul nostru Cinci fațete ale feminității!

Diana Șerban

Lasă un comentariu

X