De ce înşală bărbaţii, şi cum să învăţăm să îi recucerim

Desigur, nu toţi bărbaţii înşală, şi nu sunt doar ei cei care înşală. Dar dacă te-ai aflat în situaţia de a fi înşelată, sau dacă ai doar o bănuială, fără dovezi concrete, cu siguranţă te consumi şi îţi pierzi energia, vitalitatea şi uneori chiar minţile.

Răspunsul la întrebarea De ce înşală bărbaţii este destul de simplu: pentru că au o anumită nevoie care nu este satisfăcută în cuplu. Ce e mai complicat este să identifici acea nevoie, mai ales în cazul în care chiar şi lui îi e greu să o identifice.

Neîmplinirea pe plan sexual

atractie sexualaProbabil primul lucru la care te-ai putea gândi e că nu e satisfăcut pe plan sexual. Poate la început amorul a fost electrizant, vă dăruiaţi cu pasiune, nu vă săturaţi unul de altul, dar în timp relaţia s-a depolarizat iar intensitatea atracţiei a scăzut. Poate nu vă permite timpul să faceţi amor atât de des, poate aveţi copii sau alte responsabilităţi pe care le puneţi pe primul plan şi lăsaţi amorul pe plan secund. În cazul ăsta, soluţia e cât se poate de clară: dedică mai mult timp pentru amor. Ia iniţiativa, atrage-l în dormitor, joacă-te cu el, recucereşte-l. Dacă cu timpul ţi-a scăzut libidoul, învaţă să îl redobândeşi. Răsfaţă-te, relaxează-te, fă-ţi timp pentru tine. Citeşte literatură erotică, vizionează filme erotice (nu porno! Filme frumoase, pentru femei, care ilustrează amorul în toată splendoarea lui).

Mai mult decât atât, îți recomand un curs pentru femei, care este conceput special pentru a descoperi aceste secrete: cum să îți crești libidoul, cum să retrezești dorința erotica în cuplu, cum să îți îmbunătățești arta de a face dragoste, plus o grămadă de alte secrete despre felul în care iubitul tău poate fi recucerit de femeia senzuală și irezistibilă care ai redevenit. Secretele Zeitei va începe în 20 martie și merită să vezi despre ce e vorba dacă cuplul tău se află în situația de mai sus.

Dar dacă nu cantitatea e problema, ci calitatea?

Poate îţi faci constant datoria conjugală, şi totuşi nu e mulţumit. Desigur, asta nu înseamnă că e vina ta, amor pe plajadar tu eşti cea care poate repara situaţia. Până la urmă, noi, femeile, suntem iniţiatoarele. Este un mit absurd faptul că bărbaţii ar dori doar 5 minute de sex, iar apoi să se întoarcă pe partea cealaltă şi să doarmă. Un bărbat adevărat este cu atât mai fericit cu cât femeia de lângă el este mai fericită. Dacă iubita lui se dăruieşte cu poftă, se abandonează în braţele lui, îl primeşte şi îl adoră, nici el nu se mai satură de ea. Nu e nimic mai incitant pentru un bărbat decât o femeie care îl doreşte cu ardoare. Aşa că învaţă să îl seduci, învaţă să îl faci să te dorească, fără să mergi tu înspre el. Atrage-l.

La aceeaşi categorie ar intra şi deschiderea ta spre a experimenta. Desigur, nu se pune problema să faci acrobaţii sau experimente cu care nu te simţi confortabilă, dar poţi încerca să introduci uşor uşor în rutina voastră câte un pic de diversitate. Puteţi încerca poziţii noi, puteţi experimenta cu jucării, puteţi să condimentaţi preludiul doar gustând fructe sau miere de pe corpul celuilalt. Există o infinitate de lucruri ce pot fi încercate, şi puteţi introduce de fiecare dată un element nou în dansul vostru amoros. Acestea îl vor incita şi îl vor face să aştepte cu nerăbdare şi curiozitate următoarea întâlnire amoroasă.

Îți recomand în acest sens cursurile Clubului de Feminitate Afrodita tocmai pentru că acolo vei găsi exact ce ai nevoie pentru a descoperi legile polarizării, ale atracției în cuplu, plus toate aceste mici secrete care îți fac viața de cuplu cu adevărat delicioasă.

Şi totuşi, nu insatisfacţia pe plan sexual este motivul numărul 1 pentru care bărbaţii înşală.

Pe primul loc se află insatisfacţia pe plan emoţional

nevoi emotionale in dragosteAi auzit bine, chiar dacă nu îţi vine să crezi. Am citit recent o carte superbă, pe care ţi-o recomand, scrisă de o doamnă psihoterapeut, Brandy Engler: Bărbaţii de pe canapeaua mea. Demarând un proiect cu scopul de a ajuta femeile cu probleme sexuale, Brandy s-a trezit că la terapie veneau în mare parte bărbaţi. Cartea cuprinde câteva exemple şi poveşti de bărbaţi pe care i-a tratat, şi cam în fiecare situaţie, descoperea că problema lor nu era una de natură sexuală, ci emoţională. Majoritatea bărbaţilor, sub masca plăcerilor sexuale, căutau o mângâiere, o îmbrăţişare, o fiinţă caldă care să îi asculte şi să le vorbească cu blândeţe.

Nu înseamnă că trebuie să fii psihologul lui, dar poţi să îl îndrumi să îşi identifice aceste nevoi. Dacă nouă, femeilor, ne e adesea foarte greu să identificăm exact ce simţim, pentru bărbaţi e înzecit mai greu. De mici copii, băieţii sunt învăţaţi că nu e bine să simtă, n-au voie să plângă, trebuie să fie tari, că altfel nu sunt bărbaţi. Astfel, mulţi dintre ei învaţă că singurele emoţii pe care au voie să le manifeste sunt furia sau mânia, restul emoţiilor fiind de natură feminină şi făcându-i să pară slabi. Ei simt întreaga paletă de emoţii pe care le simţim şi noi, dar nu le acceptă sau nici măcar nu ştiu să le identifice.

Ce poţi face în acestă situaţie, este să încerci să identifici, alături de el, ceea ce simte. Poate îţi reproşează că îl critici prea mult, ca mama lui, iar în situaţia asta ai putea înţelege că are o nevoie de apreciere nesatisfăcută. Poate atunci când greşeşte eşti aspră sau te distanţezi de el, iar el are nevoie de căldură, să ştie că are lângă el o iubită care îl acceptă şi îi explică cu blândeţe când greşeşte.

Îţi mai recomand  încă o carte, Cele 5 limbaje ale iubirii, de Gary Chapman (o poţi asculta pe Youtube în emotii in iubirelimba engleză sau o găseşti în librării). Autorul a identificat exact incompatibilităţile emoţionale provenite din modul în care partenerii îşi comunică iubirea. Astfel, s-ar putea ca tu să ai o foarte mare nevoie de afecţiune, şi să oferi şi tu extrem de multă afecţiune, considerând că astfel îţi demonstrezi iubirea. La rândul său, iubitul tău poate avea o mare nevoie de a petrece timp de calitate împreună, şi să organizeze adesea excursii, călătorii, concedii, pentru că astfel îşi arată el iubirea. Tu vei simţi că nu te iubeşte pentru că nu e afectuos, el va simţi că nu îl iubeşti pentru că în timpul petrecut împreună nu îi acorzi întreaga ta atenţie. E nevoie ca fiecare dintre voi să parcurgeţi paşii indicaţi de carte, şi să vă identificaţi nevoile, pe care mai apoi să le comunicaţi cu căldură şi asertivitate partenerului. Şi apoi să facă fiecare ce are celălalt nevoie pentru a fi fericit. Fără certuri, fără reproşuri, ce poate fi mai bun de atât?

Mai există şi un al treilea caz, cel al bărbatului care nu se consideră monogam

barbatul infidelMonogamia e un subiect amplu dezbătut şi disputat, şi nu s-a ajuns niciodată la un consens – dacă este sau nu fiinţa umană monogamă prin natura sa. Poate cel mai corect ar fi să spunem că unii dintre noi avem nevoie de relaţii monogame, iar alţii nu. Ţi s-a întâmplat vreodată să iubeşti doi bărbaţi în acelaşi timp? Mie da. Mi s-a întâmplat să fiu într-o relaţie în care să îmi iubesc partenerul, şi totuşi să mă îndrăgostesc de altcineva în acelaşi timp. Mi s-a întâmplat să mă despart de un iubit pe care încă îl iubeam şi să mă îndrăgostesc foarte repede de altcineva. Iubirea e un sentiment pozitiv, frumos, care ne împlineşte, şi nu ar trebui să ne limităm în a-l simţi, ba dimpotrivă, menirea noastră pe acest Pământ ar putea fi chiar să învăţăm să iubim toate fiinţele. De aceea se poate ca partenerul tău să te iubească din tot sufletul, dar să iubească şi altă femeie, sau alte femei. S-ar putea să nu îşi dorească să te rănească, dar sentimentele lui să fie mai puternice decât el. Dacă asta e natura lui, e posibil să fie chiar confuz: dacă iubirea e un sentiment pozitiv, de ce ar fi un lucru rău să iubească mai multe femei în acelaşi timp?

Ceea ce ai de făcut în această situaţie este să ai un moment foarte profund de introspecţie. Analizează-tefemeie meditand în profunzime, pe tine, cu suma tututor nevoilor tale. De ce ai cu adevărat nevoie? Ai nevoie de această persoană, pe care o iubeşti, să fie lângă tine? Ai poate nevoie de o relaţie monogamă, de exclusivtate, pentru că doar aşa de simţi în siguranţă? Ai putea accepta cu linişte în suflet să ştii că partenerul tău se întâlneşte cu alte femei? Te-ai bucura sincer pentru fericirea lui, sau te-ai simţi rănită dar nu l-ai lăsa pentru a nu suferi şi mai mult? Gândeşte-te bine la ce îţi doreşti.

Iar dacă până acum ţi-am dat idei de ce poţi să faci, trebuie neapărat să îţi spun şi ce să nu faci

Sub nicio formă, dar sub nicio formă, nu îţi consuma energia spre a te învinovăţi sau spre a încerca să îl controlezi. Primul impuls într-o astfel de situaţie este să încerci să fugi după el, să îl iei înapoi şi să îl ţii lângă tine. Dar asta nu va face decât să îl îndepărteze şi mai tare. Energia feminină, yin, este o energie receptivă, care atrage, care primeşte. Iar în momentul în care tu fugi după el, îl iei la rost, încerci să îl controlezi, foloseşti o energie masculină care îl va alunga şi mai departe. Nu îi căuta în telefon, nu îi accesa conturile de pe reţelele sociale, asta nu va face decât să adauge câte un strop în plus la amărăciunea ta. Şi nu vei rezolva nimic, pentru că iubiţii noştri nu sunt în posesia noastră, şi nu îi putem controla.

femeie fericitaDe aceea, ce ai tu de făcut e să te concentrezi pe tine. Acordă-ţi tot ceea ce ai vrea să primeşti de la el. Răsfaţă-te, mergi la masaj, mergi la spa, mergi la cosmetică, mergi la cursuri de relaxare. Ieşi cu fetele în oraş, mergeţi la film şi la teatru, râdeţi cu poftă, faceţi împrenă activităţi care vă fac plăcere. Fă-ţi un abonament la o sală de fitness, înscrie-te la o clasă de yoga, aleargă dimineaţa şi umple-te de energie. Contactează vechi prieteni sau rude, ieşiţi în oraş, petreceţi timp de calitate.

Dezvoltă o nouă pasiune, învaţă să pictezi, încearcă o reţetă nouă, înscrie-te la un curs de teatru sau de public speaking. Preferabil ar fi să te orientezi către activităţi care implică interacţiune socială, pentru că în cele individuale e foarte uşor să îţi fugă mintea înapoi la probleme. Dar sunt atât de multe de făcut, atât de multe cursuri şi evenimente, atât de mulţi oameni frumoşi pe care merită să îi întâleşti, care te vor face să îţi amplifici energia şi să trăieşti o viaţă atât de împlinitoare, încât vei râde doar la gândul ca adineaori ţi-o consumai doar pentru a valida sau invalida suspiciunile pe care le aveai.

Rezultatul? Bărbatul de lângă tine se va simţi atras ca un magnet şi îţi va acorda întreaga lui atenţie. Sau poate vei întâlni noi bărbaţi, care te vor plăcea şi te vor aprecia mai mult şi se vor lupta pentru a-şi face loc în viaţa ta. Din momentul în care înveţi să te iubeşti, vei atrage din cel în ce mai multă iubire.

iubire barbat fidel

Cu drag,

Ramona

Lasă un comentariu

X