De ce sunt atrași bărbatii de femeile superfeminine?

De ce este important să ne dăm seama care este diferența dintre energia feminină și cea masculină și de ce ar avea asta vreo importanță pentru viața de cuplu?

Dacă vrei să atragi un bărbat cu o energie masculină puternică, atunci este important să știi cum să fii tu însăți o întruchipare a energiei feminine în preajma lui. O femeie care este cu adevărat feminină, este foarte atractivă pentru un bărbat.

În primul rând, pentru că dacă reușești să înțelegi diferența, poți să îți joci mult mai bine rolul în relația de cuplu și eviți multe tensiuni și conflicte. Întotdeauna o femeie are de câștigat când merge pe energia ei feminină, în loc să încerce să ia locul bărbatului sau să îi răspundă ”cu aceeași monedă”.

Să vedem prima dată care este de fapt diferența.

Energia masculină este orientată spre acțiune. Se definește prin a acționa, a gândi, a lua decizii, a găsi soluții, a analiza, a planifica, a rezolva, a conduce și a dărui.

Energia feminină se definește prin a simți, a intui, a exprima, a fi, a urma și a primi.

Atât bărbatul cât și femeia au ambele energii, masculină și feminină, doar că le folosesc în momente diferite, în funcție de contextele în care se află.

Care este energia pe care o manifești în majoritatea timpului?

Dacă ești o femeie cu o puternică energie feminină, atunci cu siguranță în cele mai multe momente ești senzuală, intuitivă, mergi pe ceea ce simți, îți place să te relaxezi în momentul prezent și îți place să te bucuri de ceea ce primești, atât de la bărbați, cât și de la viață. Dacă preferi să trăiești așa în loc să fii focusată pe a face, a termina sarcini, a planifica  totul, atunci înseamnă că te simți foarte confortabil în energia ta feminină.

Asta înseamnă că te bucuri de experiențele pe care viața ți le aduce  și că îți place foarte mult să fii creativă – ai hobby-uri artistice, îți place să îți alegi cu grijă materialele delicate pe care le îmbraci, ești probabil îndragostită de mătase, adori parfumurile și lumânările, îți plac plimbările lungi și conversațiile pe măsură, ești mereu conectată cu emoțiile tale și  îți asculți intuiția.

Dacă însă ești genul de femeie care mereu face liste, își sfătuiește iubitul la fiecare pas cu ce are de făcut, mai mult, ține sub control întreaga familie și se validează prin rezultatele pe care le obține, atunci cu siguranță manifești foarte multă energie masculină.

Energia masculină este cea care inițiază, organizează, ghidează și controlează. Cei mai mulți bărbați asta fac. Sunt însă și unii care manifestă mai mult energia lor feminină și atunci sunt foarte creativi, le place să vorbească mult despre ceea ce simt și sunt mai mult înclinați să experimenteze viața decât să atingă scopuri.

”Bărbat” la serviciu, feminină acasă

Am fost învățate în ziua de astăzi că, dacă dorim să avem succes în carieră, este nevoie să manifestăm aceleași calități pe care le are un bărbat. La serviciu, trebuie să planificăm, sa atingem obiective și să îndeplinim liste de sarcini. Acest lucru este perfect normal și ne scoate la suprafață la maxim energia masculină.

Dar ce facem dacă venim acasă și continuăm cu aceeași energie și în relația de cuplu? Luăm deciziile, facem planificări de orare, de vacanțe, organizăm viața tuturor?  În acest caz, avem, în general, două situații.

Dacă ești cu un bărbat care își manifestă mai mult energia feminină decât cea masculină, atunci el va fi foarte împăcat cu ideea ca nu mai trebuie să ia decizii, va prefera să fie partea pasivă în relație și să meargă pe mâna ta pentru că știe că ești puternică.

Întrebarea este dacă ție, ca femeie, îți convine cu adevărat să fii mereu cea puternică, cea care ține frâiele și cea care oferă? Nu este obositor după o vreme? Plus că, în acest gen de relații, pasiunea erotică dispare foarte repede. Femeia nu se mai simte atrasă de un bărbat care nu o completează energetic prin masculinitatea lui și nici bărbatul de o femeie care este prea masculină. E normal să fie așa.

Dar dacă bărbatul cu care ai o relație este foarte masculin și tu funcționezi pe aceeași energie ca și el? Atunci el nu își va dori o femeie care să ia deciziile în locul lui, ci va dori să fie respectat pentru ceea ce face, pentru deciziile lui, pentru ceea ce propune și gândește. Și va dori ca femeia de lângă el să fie relaxată, feminină, creativă, senzuală, receptivă și să îl susțină prin intuiția și întelepciunea ei, fără să facă lucrurile în locul lui.

Și atunci, te întreb, la fel cum mă întreb și pe mine. Poți schimba rolurile, să comuți de pe energia masculină pe care funcționezi la serviciu, pe cea feminină, când te întâlnești cu iubitul tău? Asta înseamnă să îi oferi încredere și să te abandonezi, să renunți la control.

Problema este că, dacă nu renunțăm la această energie masculină pe care o manifestăm ca femei în cuplu, va lipsi savoarea și pasiunea. Putem avea o relație ”călduță”, rațională, ca între doi oameni ”maturi”, fără prea multe artificii pentru că amândoi gândim și suntem organizați și facem relația să ”funcționeze”.

Doar că atunci va lipsi intensitatea, profunzimea, senzualitatea și creativitatea care dau relației viață și savoare. Acel romantism si pasiune care trezește, transformă și sfințeste.

Deci, dacă eu ca femeie, le vreau pe amândouă – și succes în carieră, și o relație fericită și pasională, atunci voi face acest efort de a comuta energiile. Voi fi puternică atunci când conduc echipa de angajați la serviciu și super feminină și senzuală când sunt cu iubitul meu. Noi, femeile, avem acest imens avantaj de a fi foarte abile în jocul cu energiile, știm cum să le mânuim, să jonglăm cu ele și tocmai de aceea, acest lucru nu este greu de făcut.

De ce se simt bărbații atrași de femeile care sunt conștiente de feminitatea lor?

Un bărbat care este foarte puternic în masculinitatea lui își poate accesa mai greu emoțiile. Asta spre deosebire de o femeie care se poate mișcă foarte liber în lumea ei emoțională, este conștientă de ceea ce simte, chiar dacă nu știe întotdeauna de ce simte ceea ce simte. Un bărbat însă poate avea mari probleme în a-și conștientiza stările sau emoțiile.

De exemplu, este suficient să întrebi un bărbat ce mai face. De cele mai multe ori va răspunde ”bine”, fără alte detalii și chiar crede asta. O femeie însă își poate nuanța stările la nesfârșit, mai ales dacă este foarte conectată cu energia ei feminină.

De aceea, când un bărbat care este foarte masculin întâlnește o femeie care este foarte feminină, el reușește, cu ajutorul ei, să se conecteze cu propriile lui emoții. Trece din minte în inimă. În sfârșit își permite să se relaxeze, să fie el însuși și să își dea seama inclusiv ce simte pentru ea. Probabil că nimic nu prețuiește mai mult un bărbat lângă o femeie decât oportunitatea de a fi el însuși, liber și firesc.

Dar dacă un bărbat este lângă o femeie care este foarte masculină, va rămâne și el setat pe partea mentală și nu își va accesa lumea emoțională.

Altfel spus, dacă un bărbat nu îți poate simți vulnerabilitatea si deschiderea emoțională, nu va putea fi deschis și vulnerabil față de tine.

De accea este important ca noi, femeile, să nu ne conectăm doar mental cu un bărbat, ci mai degrabă să ne conectăm emoțional pentru că în felul acesta el se simte atras, deschis, incitat. Dar nu ne putem conecta la modul acesta cu el dacă noi înșine nu suntem conectate cu propria energie feminină.

Un bărbat nu se va îndrăgosti de o femeie pentru că ea este frumoasă, deșteaptă, amuzantă, minunată,etc. Nu este un act logic care să corespundă cu vreo listă pe care el o are. El se va îndrăgosti pentru că așa SIMTE, este ceva mai presus de el și pur și simplu se simte în siguranță să își permită să fie vulnerabil.

De aceea, dacă vrei un bărbat foarte puternic și masculin, care să îți ofere pasiune și împlinire, este necesar să fii o femeie foarte feminină, chiar îndrăgostită de feminitatea ei.

A fi feminină înseamnă să ai încredere in emoțiile tale, să le cunoști, să le accepți și să le prețuiești, să ai încredere în intuiția ta, să SIMȚI ce este bine pentru tine. Înseamnă să experimentezi și să trăiești cu intensitate fiecare stare, în mod conștient, și să permiți și să înglobezi și alți oameni în viața ta emoțională.

Verbul feminității este ” a fi”, cel al masculinității este ”a face”.

A fi este un mod de a trăi care este fascinant pentru un bărbat pentru că îi trezește masculinitatea, îl provoacă.

Așa că, dragă femeie, urmărește să nu mai mulțumești pe toată lumea, să controlezi fiecare situație, să planifici totul. Oare cum ar fi să trăiești pur si simplu, bucurându-te de ceea ce primești când ești în timpul tău liber?

Întreabă-te cum ar fi o relație ideală pentru tine? O relație în care ești mereu la cârmă, acționezi, faci doar ce vrei și consideri tu că este bine și îl convingi și pe el de asta, iei deciziile, să fii mereu cea cre oferă timp, iubire, energie? Ești dispusă ca, în schimb, să renunți la romantism, pasiune, atracție?

Nu te-ai simți mult mai bine dacă te-ai abandona romantismului, iubirii, i-ai permite iubitului tău să îți ofere el protecție, ajutor, iubire, acțiune? Și dacă el nu face nimic? Asta ar putea fi o întrebare.

Este foarte posibil ca el să nu facă nimic într-o primă etapă, mai ales dacă tu l-ai obișnuit că faci tu totul. Dar dacă reziști să nu preiei controlul o vreme, el își va reveni și va începe să preia frâiele și se va simți mai ”bărbat” ca niciodată. Trebuie doar să ai încredere în el și să apreciezi fiecare efort pe care îl face. Aceasta îl va stimula să facă mai mult.

Fiecare cuplu care dorește să păstreze atracția și romantismul are nevoie de o parte masculină și de o parte feminină. Alege să fii mereu tu partea dulce, feminină și drăgălașă și atunci vor începe să apară mici miracole.

Ceea ce am descris mai sus a fost primul subiect pe care l-am abordat in cursul nostru Secretele Zeiței.

Urmează ca în cursurile următoare să descoperim care sunt cele mai la îndemână căi pe care le avem pentru a ne trezi mai mult feminitatea și senzualitatea, cum să ne facem viața de cuplu savuroasă și plină de pasiune și romantism.

Te așteptăm să ni te alături online, suntem deja un grup foarte frumos de femei deschise și dornice de transformare!

Inscrieri aici!

Cu drag,

Diana Serban

 

Lasă un comentariu

X