Nu te mai uita la cântar, uită-te la cum te simţi!

M-am îngrăşat 15 kilograme în câteva luni, şi mă simt mai bine ca niciodată.

Înainte să sari la concluzia că sunt o femeie care nu are grijă de corpul ei, care mănâncă fără măsură, sau căreia îi e lene să facă sport, aş vrea să ştii că în prezent cântăresc 57 de kilograme. Deci nu am sărit de la sirenă la balenă, am sărit la sirenă de la… Gollum 🙂

Pentru mine era o adevărată corvoadă mersul la shopping. De cele mai multe ori nu găseam nicio haină care să îmi vină bine, chiar şi mărimile XS atârnau pe mine, şi nu o dată s-a întâmplat să îmi găsesc măsura potrivită doar la raionul de fetiţe. Se zvonea la un moment dat şi faptul că marii producători de haine fac artificii psihologice pentru a-şi creşte vânzările (că ar pune pe hainele L etichete cu mărimea M pentru ca femeile să se bucure că o haină M le vine bine, şi să o cumpere fără a mai sta pe gânduri). E posibil să fi fost asta una din cauzele pentru care nu îmi găseam haine, dar indiferent de context, cea mai mare problemă era la mine: nu îmi plăcea cum arăt.

femeie in oglinda

Nu mi se părea că sunt atrăgătoare, nu mă vedeam frumoasă. Chiar şi pe căldură îmi ascundeam de cele mai multe ori corpul, iar dacă făceam poze la spa cu prietenele, le rugam să nu le arate nimănui. Pe lângă faptul că avea cearcăne, pielea lăsată şi arătam veşnic obosită, mă şi simţeam veşnic obosită, în fiecare zi nefăcând altceva decât să alerg dimineaţa la sală, să merg la job şi să vin acasă să mă trântesc în pat. Eram complet devitalizată.

Nu mi-am propus în mod conştient să pun pe mine, totul s-a întâmplat în mod natural.

Am plecat de la jobul care mă epuiza mental şi emoţional, şi am ajuns într-un loc în care sunt încurajată, învăţ foarte multe şi sunt tratată cu respect. Sunt nişte aspecte care cântăresc foarte mult pentru mine, şi am constatat că am trecut printr-o formă de vindecare. Am început să fiu mai liniştită şi mai mulţumită de viaţa mea. Am început să dorm mai bine şi să am mai multă energie şi poftă de viaţă. Am realizat dintr-o dată că, pe lângă alergare şi job, reuşesc în fiecare zi să merg la un atelier de astrologie, la un curs de feminitate, la o seară de relaxare, la o seară de yoga. Pe lângă toate astea, mai am energie şi să citesc, să scriu sau să pictez. Debordez de energie. Desigur, sunt momente în care oboseala mă învinge, dar asta doar după zile la rând de acitivităţi fără pauză.

Nu mi-am schimbat alimentaţia, nu am încetat să fac sport. Acesta a fost modul organismului meu de a se vindeca şi de a ajunge la un echilibru. Am ajuns la acest număr de kilograme şi m-am oprit, fără să îmi doresc să mă îngraş, fără să îmi doresc să mă opresc.

Ce nu aş fi anticipat niciodată, a fost reacţia femeilor din jurul meu.

Cam fiecare dintre femeile din jurul meu au reacţionat negativ la transformarea mea. Unele m-au întrebat cu blândeţe dacă am păţit ceva, altele au bătut doar apropouri sau au făcut aluzii la kilogramele mele în plus, altele mi-au adresat doar priviri peste umăr şi scanări din cap până în picioare. Eu mă simţeam foarte bine, iar femeile din jurul meu mă vedeau foarte rău. Am întâlnit atât de multe reacţii de acest gen încât am început să nu mai ţin cont de starea mea de bine, şi să mă urc pe cântar. 15 kilograme! 15 kilograme în câteva luni, e enorm! îmi spuneam. Aşa că m-am avântat cu şi mai mare elan spre sală, am tăiat din alimentaţie absolut tot ceea ce nu însemna fruct sau legumă, şi am reuşit să o ţin în ritmul ăsta exact 5 zile, până când, vineri seara, stoarsă de putere şi complet devitalizată, m-am trezit în fast foodul din drumul spre casă, cu un caşcaval pane şi o porţie imensă de cartofi prăjiţi în faţă.

Nu te înfometa şi nu te epuiza mai mult decât e cazul, corpul îşi va cere drepturile.

Mi-a venit atunci ideea să mă consult cu cel mai la îndemână specialist, brăţara mea de fitness. De câteva luni de când o port, am folosit-o doar pentru a-mi măsura paşii şi distanţele alergate, iar acum, pentru prima dată, am verificat numărul de kilograme raportat la înălţime. Am o greutate normală, spune brăţara mea de fitness. Am testat şi câteva calculatoare online, care mi-au confirmat că sunt foarte aproape de greutatea ideală, unele teste spunând că sunt chiar uşor sub limită. De fapt ştiusem că sunt bine, mă simţisem bine, şi atunci de ce am ajuns să mă îndoiesc?

greutate ideala femei

 

Noi, femeile, suntem constant bombardate cu standarde legate de greutatea noastră, dar mai rar cu standarde legate de modul în care ne simţim. Ne sunt atât de întipărite în minte aceste standarde, încât nici nu le mai verificăm. Când am văzut ca am ajuns la 57 de kilograme, primul gând a fost că ideal ar fi să am 52 kg, la cei 1,62 metri pe care îi am. Nici măcar nu mi-am pus problema să verific acest mit, deşi aveam brătara de fitness chiar pe mână. De fapt noi suntem cele care ne punem aceste limite, ne judecăm aspru dacă le depăşim, şi le proiectăm şi asupra femeilor din jurul nostru.

De la bărbaţi nu am primit astfel de remarci. Dimpotrivă, am constatat că tot mai mulţi bărbaţi mă observă, că tot mai mulţi îmi aruncă ochiade, că se întâmplă ca necunoscuţii să flirteze cu mine. O fi de la formele pe care le am pentru prima dată în viaţă, sau o fi de la modul în care mă simt eu de fapt?

Antonimul lui slabă nu este doar grasă, ci şi puternică

Care e antonimul lui puternică? Slabă. Care e antonimul lui plină de viaţă? Slăbită. Care e antonimul lui tare? Slab. Şi lista poate continua. Atunci când îţi propui să slăbeşti, gândeşte-te de două ori. Care e rezultatul pe care vrei să îl obţii? Vrei să fii lipsită de viaţă, devitalizată, lipsită de putere?

Îţi propun să laşi curele de slăbire la o parte şi să îţi reevaluezi obiectivele. Să stabileşti foarte clar ceea ce vrei să devii, nu ceea ce vrei să nu fi. Învată să fii armonioasă. Învată să devii senzuală. Propune-ţi să devii o femeie frumoasă, vitalizază, activă şi împlinită. Renunţă la toate tiparele şi şabloanele, fă pace cu femeia din tine.

Dacă vrei să te cunoşti mai bine, te invit la un atelier de astrologie care te va ajuta să descoperi tipologia ta feminină. Vei învăţa să dobori toate standardele în care te chinuiai până acum să te încadrezi, şi să îţi descoperi propriul tău profil, ceea ce e potrivit pentru tine. Vei reuşi să îţi identifici calităţile cu care ai fost înzestrată la venirea ta pe această lume, vei învăţa care sunt nevoile tale afective reale, toate pe baza astrogramei tale natale. Fă-ţi un cadou la începutul lunii Martie şi o să vezi lumea cu alţi ochi. Găseşti mai multe detalii despre eveniment aici.

profil astrologic feminin

Cu drag,

Ramona

Lasă un comentariu

X