Permite-i să fie Bărbatul de lângă tine…

 

”Menirea ta ca femeie nu este să cauți iubirea, ci să descoperi toate acele bariere pe care singur(ă) le-ai pus astfel încât ea să nu te găsească…” (Rumi)

Știu din experiență cât poate să fie de frustrant să nu faci nimic și să permiți bărbatului să preia frâiele. De obicei, ne dorim ca bărbatul să știe cât suntem de interesate de el, să îl ajutăm în demersul lui de a ne cuceri și atunci, inevitabil, începem să îl ”vânăm”.

Vrem să dăruim ca să primim, acesta este paradoxul și niciodată nu funcționează.

Ar trebui să înțelegem acest proces la un nivel foarte profund și, recunosc, mi-a luat ani buni să îl înțeleg și încă mai lucrez la acest aspect.

Indiferent dacă suntem la începutul unei relații sau suntem într-o relație stabilă, de mai mult timp, în momentul în care femeia face toți pașii și merge în întâmpinarea bărbatului mereu, de fapt nu îi oferă ocazia să își dea seama ce simte cu adevărat pentru ea. Și acest lucru devine frustrant și pentru ea, și pentru el.

În felul acesta, ea nu-i dă, de fapt, șansa de a se simți bărbat, de a fi bărbat și de a acționa ca un bărbat. De fapt, îi ia ceva foarte prețios pentru el, nu îi oferă, așa cum ea intenționează de fapt.

În esență, un bărbat se simte BĂRBAT atunci când vine el și oferă iubire, protecție, ia inițiativa și, pentru toate acestea, este APRECIAT. Această apreciere care vine din partea femeii pentru toate lucrurile mărunte pe care el le face, îi este suficient  să se simtă împlinit și să își dorească să facă mai mult pentru relație.

Atunci când femeia face un pas înapoi și îi permite bărbatului să preia ”conducerea” este un pas imens. Creează aproape instantaneu un sentiment împlinitor de atracție și armonie, echilibru, iar bărbatul se va simți liber să acționeze exact așa cum simte. Iar ea, în sfârșit poate să primească tot ceea ce își dorea, de fapt, de la el 🙂

Lasă-l pe el să îți facă pe plac și asa va apărea atracția…

Un bărbat tot timpul se simte bine în compania unei femei care se lasă răsfățată și are suficient de multă încredere în ea încât să își permită asta cu ea însăși.

Am observat că de fiecare dată când un bărbat se simțea apreciat și îi spuneam, la modul cel mai sincer, cât de mult mă bucură compania lui, fără însă să fac nimic altceva, mereu se întorcea pentru că își dorea mai mult…din acel sentiment de valorizare și apreciere de sine.

Rămâi în energia ta feminină și fii deschisă spre ceea ce el are de oferit…

Dacă ești în faza de ”dating”, această atitudine îl va încuraja să vină către tine pentru că își va da seama că nu ești deloc pusă pe a-l ”convinge” în vreun fel de valoarea ta, de sentimentele tale pentru el sau de ce ar trebui să fie într-o relație cu tine. Ești doar tu însăți, in versiunea cea mai firească. Tu știi care îți sunt calitățile și sentimentele și nu este necesar să convingi pe nimeni de asta.

Acest gen de atitudine este un puternic afrodisiac…

“Un bărbat adevărat nu se poate îndrăgosti atunci când primește, ci doar atunci când dăruiește.”(Dr. Patricia Allen)

Nevoia de a controla situațiile apare atunci când ne este frică de necunoscut sau nu suntem sigure că mergem în direcția în care ne dorim. Iar această atitudine de control ne împiedică să fim cu adevărat deschise spre toate lucrurile minunate pe care le-am putea primi dacă am lăsa garda jos. Permite-ți să te lași surprinsă…

Ca femeie, am descoperit patru lucruri care mă ajută atunci când nu-mi găsesc direcția și mă simt dezorientată în relația cu un bărbat.

Primul este să îmi cunosc standardele. Asta înseamnă că am încredere în capacitatea mea de a avea grijă de mine însămi, că știu ce anume mă face cu adevărat fericită și împlinită și că acesta este standardul pe care îl accept și în relația mea de cuplu. Dacă nu este împlinit, pot să merg mai departe fără regrete.

A doilea ține de a face ce simt. Asta înseamnă că, indiferent ce îmi spune mintea sau cei din jur că ar fi bine să fac într-o anumită situație sau conflict, mereu voi căuta răspunsul în interior, în ceea ce simt cu adevărat și voi lua deciziile în funcție de intuiție și de sentimentele mele reale din acel moment.

Îmi aleg cu grijă cuvintele, astfel încât să nu rănesc. Am învățat acest lucru după mulți ani în care nu am făcut asta. Reproșurile nu creează niciodată atracție sau intimitate în relația cu un bărbat. Tocmai de aceea, este important să vorbim despre cum ne face pe noi să ne simțim o anumită situație sau atitudine, acțiune pe care el o face, decât să îi reproșăm ce a făcut sau cum.

Iar ultimul lucru este …să mă las surprinsă! Acesta este, poate, cel mai mare beneficiu pe care îl ai atunci când renunți la control într-o relație. Îți oferi șansa de a te lăsa surprinsă!

În loc să îți folosești o mare parte din energie, resurse emoționale și intelectuale pentru a determina fiecare pas din relația ta, pur și simplu o lași să te surprindă.

Nimeni nu va fi vreodată suficient de pregătit pentru surprizele pe care le poate oferi iubirea. Nu vei ști niciodată exact ce sentimente vor apărea, ce fel de emoții noi, cum va reacționa sufletul tău, trupul tău la ele, cum te vei simți când veți lua decizii importante în cuplu sau cum te vei simți când lucrurile nu merg neaparat în direcția pe care ai visat-o. Dar cât de fadă ar fi viața noastră dacă am ști totul dinainte și am putea controla totul!

Femeia adevărată este atât de spumoasă tocmai pentru ca își urmează sentimentele, care nu sunt niciodată liniare, prin natura lor. Tocmai de aceea, femeia, la nivel subtil, emoțional, mereu transformă, determină, incită, provoacă, iar acest lucru o face irezistibilă.

Însă ea nu face toate acestea la modul evident sau declarat, adică într-un mod specific masculin, prin cuvinte, comportament, acțiuni, ci prin stări, emoții.

Forța ei este misterioasă, intimă și fascinantă.

Bărbatul nu o poate cuprinde cu mintea și tocmai de aceea, poate să îi cunoască cu adevărat profunzimea și puterea de transformare doar atunci când o iubește. Atunci se deschid cerurile…

Mai multe despre acest subiect, vom discuta în următoarele cursuri online din ciclul Secretele Zeiței.

Te aștept cu drag să participi online în fiecare marți seara de la ora 19:00. Înscrieri aici.

Cu drag,

Diana Șerban

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

X