Testimoniale ale fetelor care au participat la cursul despre menstruație

Maria H, Cluj Napoca

”Salutare, fetelor! Haideti sa va spun cum a fost pentru mine cursul legat de menstruatie, si care au fost… dulcile lui beneficii 🙂 . Inainte de toate, m-a uimit mult sa constientizez (pentru ca stiam, insa nu realizasem asa… clar) ca 1 din 4 saptamani ale ciclului … suntem noi, de-adevaratelea, neinfluentate hormonal. Pentru mine, aceasta a fost o motivatie foarte puternica: m-a contrariat mult aceasta realitate si am intreprins tot ce mi-a stat in putinta si am simtit ca vreau sa fac, din strategia de la curs. 🙂

Asa…. am fost foarte atenta la alimentatie si am facut minimum de exceptii de la indicatiile alimentare pe care ni le-a facut Diana pentru fiecare din perioadele ciclului. Am consumat mereu alimente cu estrogen (aceasta nu a fost o indicatie explicita, insa asa am dedus eu din lecturile mele). Am eliminat complet painea alba, zaharul alb, carnea si branzeturile. Posturi de yoga n-am simtit inca sa fac, in schimb am ramas foarte constienta de energia mea sexuala, pe care mi-am imaginat frecvent ca mi-o ridic in centrii superiori. Senzatiile fizice au fost… senzationale ☺ Am simtit o continua stare de bine, care-mi pare si foarte fireasca: o usuratate a corpului, o relaxare si un fel de implinire la nivelul stomacului, care nu mai protesta prin balonare, usturime, senzatie de greutate. Imediat ce am mancat alimente… curente am simtit diferenta in dificultatea cu care corpul meu gestiona aceasta hrana.

Menstruatia mi-a intarziat 3 zile si a sosit lina, nedureroasa si fara starea de apatie si oboseala pe care o traiam constant. Ca durata a ramas la fel, insa starea mea interioara, emotionala a fost foarte buna. Emotional m-am simtit vie, energica si cu sentimentul ca sunt solutii pentru orice! Inainte ma simteam ba apatica, ba toata viata-mi parea prea grea si complicata, ba fara chef.

Bun… dar la nivel… senzual… eu n-am mai simtit in toata viata mea asemenea stari, senzatii, asemenea fantezie si putere de viata! Zile intregi am avut o dulce stare erotizata (asta-mi pare termenul cel mai bun), in care-mi placea atat de mult sa stau! Starea imi alterna de la o usoara senzatie de caldura in zona sexuala, pana la senzatia ca voi exploda! Toate aceste trairi m-au surprins, sunt neobisnuite pentru mine si voiam sa le traiesc in continuare pentru ca aveam impresia ca este o iluzie 🙂 Asa ca le-am trait, nu le-am sublimat prin posturi de yoga si nici nu am creat ceva pe parcursul lor. Deocamdata am dorit sa le simt, sa se intipareasca in memoria mea existenta lor, caci… aveam cumva impresia ca ceva este defect la mine si nu sunt capabila sa am si sa sustin astfel de stari erotice.

Intr-un final am facut dragoste cu iubitul meu, dintr-o stare cu totul aparte. Parca doar acum am aterizat in propriul meu trup, iar pana acum stateam undeva, in afara lui, fara a-i experimenta senzatiile. Inca nu ma simt atat de dezinvolta pentru a descrie in cuvinte multe, asa ca ma rezum la aceste cuvinte: stabilitate a senzatiilor erotice pe tot parcursul intalnirii, profunzime intima, curaj (pe care alta data nu-l aveam) de a transmite elegant-jucaus-direct ce-mi doresc, o maaare deschidere catre a explora si a trai senzatii, si bucuria de a ma simti atat de vie si in contact cu simturile mele… incat le simt din nou, in timp ce va scriu🤗

Adica: un bine atat de bun, de placut si de firesc! si care dureaza!!! (cat timp avem la dispozitie)

Cam asta 🙂 Ma intreb cum vor fi lunile in care voi practica si posturi in functie de perioade, pe langa alimentatie.

In incheiere, mai voiam sa spun atat: Multumesc, Diana!”

Paul Cristina, Cluj Napoca

”Eu am facut seminarul cu teoria chiar cu o saptamana inainte de menstruatie, asa ca m-am dus acasa si am aplicat ce am invatat. Am scos din dieta carnea, lactatele si zaharul, am mancat doar fructe si legume, crude sau la cuptor. Am folosit doar miere pt indulcit. Am mai folosit si seminte de in hidratate, sunt anti-inflamatoare.

Menstruatia mi s-a redus f mult (75%) ca durere si disconfort si la jumatate ca durata (de la aproape 7 zile la 3,5) dar si ca volum (acolo nu pot masura exact cat era inainte).

O alta schimbare facuta a fost cupa menstruala. Prima menstruatie am folosit-o 80% din timp, a doua menstruatie 100%.

A doua menstruație dupa seminar a fost de Craciun si cum nu m-am abtinut de la carne, prajituri in perioada patru… nu a mai fost asa bine.

Va doresc succes la seminar!”

Vezi aici detalii despre cursul ”Menstruația – probleme și soluții”

Lasă un comentariu

X