Se spune că afrodisiacele sunt fântânile dragostei paradisiace. Ele trezesc senzualitatea, amplifică erotismul şi stimulează plăcerea şi trăirile amoroase intense.
Utilizarea afrodisiacelor este menţionată încă din antichitate. S-a constatat că iubiţii care folosesc afrodisiace dau dovadă de o imaginaţie erotică foarte bogată, de dezinhibare sexuală şi de un permanent apetit de a face dragoste.
Există afrodisiace care stimulează fiecare simț în parte, însă în acest articol ne-am propus să vorbim despre parfumuri și plante afrodisiace.
Parfumurile erotice
Apariţia dorinţei sexuale este datorată multor factori printre care un rol important îl joacă mirosul. Datorită faptului că mirosul unor plante, esenţele şi derivatele lor sporesc emoţiile erotice şi excitaţia sexuală, unele popoare au testat şi inventat amestecuri de parfumuri afrodisiace care acţionează asupra corpului şi sufletului ca o simfonie bine orchestrată de stimulare erotică.
Mulţi cercetători afirmă că simţul mirosului este cel mai vechi şi mai complex simţ fizic. Probabil că aţi observat cu uşurinţă cât de mult contează mirosul în întâlnirile voastre amoroase. Şi aceasta deoarece sensibilitatea simţului olfactiv o depăşeşte cu mult pe cea a văzului sau a auzului. Mai ales când faci dragoste poţi să ai ochii închişi sau să nu auzi nimic şi totuşi să “miroşi” o femeie. Chiar şi numai aşa şi poţi să ştii cu siguranţă dacă îţi place sau nu.
De aceea, nu este surprinzător că, în toate timpurile şi pretutindeni, oamenii s-au preocupat foarte mult de mirosuri. Au preparat astfel diverse uleiuri şi parfumuri şi au folosit ierburi aromatice cu efecte puternic erotizante. Chiar şi profetul Mahomed vorbea despre dragostea lui pentru femeile care folosesc parfumuri aromate, iar Biblia conţine povestiri despre femei care foloseau cu grijă aceste arte: Judith se ungea cu emulsii preţioase, Ruth cu esenţe puternic mirositoare, iar Esther se “purifica” singură cu ulei de mir şi alte parfumuri dulci.
Ca experţi în arta iubirii, tantricii, foloseau în ceremoniile lor parfumuri pe care şi le aplicau pe diverse părţi ale corpului. Una dintre Tantra-s, Pithamala – Mahatantra are un capitol întreg dedicat lui “deha ranjana”, un termen sanscrit care înseamnă “parfumuri pentru plăcerea în unirea amoroasă”. Într-unul dintre ritualurile sexual-amoroase ale tradiţiei Kaula, reprezentativă în tantrism, cei doi iubiţi erau unşi într-un mod special cu diferite parfumuri, astfel încât orice mişcare a corpurilor lor producea valuri intense de senzaţii delicioase. Părul femeii era parfumat cu nard, obrajii şi sânii cu paciuli şi mâinile cu iasomie. Picioarele erau parfumate cu şofran, coapsele cu santal şi zona pubiană cu mosc.
Este foarte interesant că unele dintre parfumurile unor firme renumite păstrează într-o mare măsură aceleaşi parfumuri puternic excitante folosite de către tantrici. Iată că ingredientele parfumurilor faimoase ale caselor de modă sunt aceleaşi afrodisiace cunoscute din timpuri străvechi: ambră, chihlimbar cenuşiu , civet, iasomie, mosc, floare de portocal, paciuli, santal, tuberoze.
Plantele afrodisiace
Plantele afrodisiace sunt cunoscute ca având cele mai puternice efecte asupra trezirii pasiunii şi dorinţei sexuale, având un efect de dinamizare a energiei sexuale, dar şi de armonizare a acesteia. Deşi unele dintre ele sunt cultivate doar în anumite regiuni, există totuşi şi multe plante afrodisiace accesibile şi extrem de eficiente pe care le puteţi utiliza chiar zilnic.
Busuiocul
Preparată din frunze şi flori de busuioc lăsate la macerat într-un litru de apă timp de 12 ore, Apa roşie de leac – aşa cum o numesc bătrânii din popor – se pare că are puteri magice. Consumată de trei ori pe zi la intervale egale de timp (câte o cană de macerat o dată) intensifică apetitul sexual atât la bărbat cât şi la femeie. Dar ceea ce îl diferenţiază de alte afrodisiace este că busuiocul conferă o mare capacitate de control al energiilor sexuale, iar cel care îl consumă devine în timp un adevărat magician al erosului. Perceperea intensă a senzaţiilor erotice, puterea asupra plăcerii şi chiar controlul ejaculării, toate acestea pot fi apanajul impresionant al leacului de apă roşie.
În regiunea centrală a Congo-ului, frunzele de busuioc sunt utilizate pentru dezlegarea farmecelor de natură sexuală şi pentru alungarea duhurilor rele. La noi ţară, în Maramureş, tinerele fete îşi pun la capul patului ramuri de busuioc deoarece credinţa lor este că le apără de spiritele malefice în timpul somnului, ba mai mult, le ajută ca în visele lor să apară Feţi Frumoşi cu care petrec plăcute momente erotice pe care nu le ştiu decât ele. Dimineaţa doar cearceafurile umezite le mai pot trăda incursiunile aventuroase de peste noapte. Aşa se explică de ce unele fecioare ce nu au fost atinse de nici un bărbat au o experienţă erotică ce concurează şi uneori chiar cele mai “vrednice” neveste.
De asemenea, se spune că o frunză de busuioc aşezată sub pernă în noaptea de Sânziene poate face ca tânărul sau tânăra fată ce recurge la acest mic procedeu magic să îl întâlnească în vis pe cel care îi este hărăzit de soartă.
Ginseng – rădăcina vieţii
Având forma mult preţuitului membru masculin, Ginsengul este o plantă vitalizantă de excepţie. Are peste 5000 de ani de întrebuinţare fericită, urmată de nenumărate orgasme puternice, cu răsunete peste veacuri… În Atharva-Veda (un tratat oriental clasic al medicinei indiene Ayurveda) se spune despre Ginseng că ”le dă bărbaţilor tineri şi bătrâni vitalitatea şi vigoarea unui taur”. De curând el a fost atestat de către ştiinţa occidentală ca având un efect afrodisiac real şi foarte puternic.
Este foarte virilizant şi amplifică plăcerea. Face să se dezvolte în mod deosebit în fiinţă anumite calităţi masculine: forţă, capacitate de control a energiei sexuale, expansivitate. Măreşte acuitatea senzorială şi de aceea cei care îl consumă pot trăi plăcerea într-un mod mult mai rafinat şi cu nenumărate nuanţe delicioase.
Rădăcina plantei se foloseşte mai ales sub formă de pulbere. Nu trebuie să fie folosită în mod continuu, cel mai bine fiind o cură de 40 de zile alternate cu trei luni de pauză. Se ia 0,5-1 gr. pulbere sub limbă, de trei ori pe zi, de obicei cu 1/2 oră înainte de actul amoros. Efectul afrodisiac este în majoritatea cazurilor rapid şi plăcut, fiind resimţit atât de bărbaţi, cât şi de femei.
Se credea că dacă o femeie dormea cu un măr la subţioară, sau aşezat într-o parte intimă a corpului, iar a doua zi convingea bărbatul pe care-l iubea să-l mănânce, atunci acesta se îndrăgostea imediat de ea. Merele zemoase sunt mai indicate în jocurile dragostei, deoarece sucul lor face să se amplifice focul pasiunii. Roşiile, de asemenea, supranumite şi „merele dragostei”, au o veche reputaţie afrodisiacă, datorită mirosului şi gustului lor şi sunt recomandate pentru revigorarea apetitului sexual. Cele mai la îndemână afrodisiace sunt scorţişoara – care are un efect excitant – şi ciocolata.
În webinarul ”Afrodisiacele naturale – secrete și rețete” vom vorbi despre tipurile de afrodisiace și cum anume le putem folosi, cum se folosește un afrodisiac, diferite rețete care au fost folosite in vechime de către curtezane sau în haremuri și cum se pot prepara acasă.