Orgasmul și efectele lui asupra sănătătii. De ce abstinenta ne afecteaza sănătatea?

Ce este orgasmul?
Orgasmul (orge = excitaţie profundă şi intensă) este de fapt, percepţia euforică şi cu o intensitate maximă a stimulării sexuale.
Se ştie că orgasmul începe cu o senzaţie delicioasă de suspendare în vid sau de oprire a timpului, ce durează câteva clipe şi apoi este imediat urmat de o stare de beatitudine și euforie.
Orgasmul ne dezvăluie o voluptate copleşitoare care ne cuprinde întreg corpul făcându-ne să trăim starea unei plăceri incomparabile, paradisiace, în care timpul parcă se opreşte şi uneori ne face să intuim eternitatea.

Orgasmul nu are legătura doar cu reproducerea, deoarece s-a constatat în multe situaţii că perpetuarea individului se poate produce şi în lipsa orgasmului, cum ar fi spre exemplu cazurile femeilor care rămân gravide fără a trăi deloc orgasmul.

Orgasmul repetat, prelungit şi fără ejaculare (descărcare), cu continență sexuală, face ca iubiţii  să emane sau mai degrabă să fie cuprinşi de o energie subtilă gigantică, ce se împleteşte în mod inefabil prin ei şi adeseori trece cu mult dincolo de ei, dilatându-le aurele.

Nu intră deloc aici în discuţie actul sexual mecanic fără iubire,  în care cei doi îşi utilizează doar corpurile pentru a obţine o palidă stare de plăcere, fără comunicare şi fuzionare, atunci când fiecare ‘’îşi face treaba ‘’, bucurându-se egoist şi singur, numai pentru el, în urma împreunării.

De obicei, mai ales în cazul bărbatului există prejudecata adânc înrădăcinată că faza orgasmică constituie o necesară acumulare de energie vitală, psihică şi mentală care trebuie neapărat să fie descarcată pentru a atinge ejacularea. Dar iniţiaţii  Orientului ştiu de mii de ani că orgasmul poate fi trăit de sute de ori în timpul aceleiaşi fuziuni amoroase şi în absenţa ejaculării.

Sexualitatea realizată numai cu iubire este o mare binefacere pentru organism

Dragostea realizată  cu continenţă sexuală face oamenii să devină mai frumoşi.

Profesorul Jim Henderson de la Universitatea din Chicago spune:
“Hormonii care sunt secretaţi din abundenţă în cazul cuplurilor care practică sistematic continenţa sexuală asigură cea mai bună irigare a pielii cu sânge. Datorită lor, ţesuturile devin în scurt timp mai elastice, iar unele riduri existente într-o primă fază în jurul ochilor şi a gurii se netezesc şi dispar ca prin farmec.”
Atât în timpul cât şi după actul amoros, organismul uman realizează o mobilizare totală a rezervelor stocate care se vor manifesta după aceea sub o formă sau alta de energie. Se consumă astfel glucoza acumulată în ficat şi în ţesuturile musculare precum şi în rezervele de grăsime.
În timpul unui act sexual realizat  se consumă peste 1300 de calorii.
Se relaxează bronhiile şi un torent de oxigen se avântă spre plămâni. Atunci în sânge ajung endorfinele secretate de organism. Acestea îl fac pe om să fie fericit şi aproape insensibil la durere. Una dintre aceste substanţe (endorfine) este de 200 de ori mai puternică decât morfina. În momentul extazului amoros care poate dura în medie chiar şi 30-40 de minute, cei doi iubiţi sunt copleşiţi de fericire şi nu mai simt nici presiunea, nici temperatura.

Dragostea  este incomparabil mai eficientă şi mai plăcută decât, spre exemplu joggingul pentru a obține un corp zvelt și frumos.

Acţiunea extazului amoros care apare în final după ce cei doi iubiţi trăiesc la unison cam 50-70 de orgasme intense şi profunde (aceasta fără ca bărbatul să ejaculeze absolut deloc) este resimţită mult mai intens şi mai îndelung aproape 7 zile în şir. Toate simţurile încep să se amplifice şi să se înnoiască. Torentul de hormoni care apare îşi începe acţiunea în profunzime. Sufletul şi trupul celor doi iubiţi exultă şi adeseori ei se simt în mod spontan telepatic şi empatic la distanţă. Simţind din plin toate acestea, omul este mai mereu destins şi fericit.

Celibatul exagerat poate dăuna sănătăţii

În ultimul deceniu, din cauza SIDA-ei şi a altor boli care se transmit pe cale sexuală nu s-a mai luat aproape deloc în considerare faptul că sexualitatea plenară bazată pe iubire şi sănătatea se află de fapt într-o strânsă legătură.

Experţii sexologi sunt la ora actuala de acord că celibatul exagerat poate dăuna sănătăţii, declanşând unele probleme psihice cum ar fi: iritabilitatea, frustrarea, insomnia, depresia, cât şi diverse probleme fizice.

Dr. Alexander Lawen este de părere că un prim factor de risc în bolile de inimă este lipsa dragostei, nu numai a dragostei sentimentale, ci mai ales a dragostei profund şi total împlinite, printr-un act sexual complet satisfăcător şi generator de fericire. Afirmaţiile sale se bazează pe unele cercetări care au arătat că bărbaţii şi femeile care fac dragoste în mod regulat fără descărcare sunt mult mai puţin predispuşi la boli de inimă decât ceilalţi.

În timpul actului sexual corpurile lor produc mult mai multă endorfină, ceea ce duce la dispariţia durerilor de cap sau de spate. Bolnavii de artrită au declarat că după ce au făcut dragoste cu continenţă durerile şi inflamaţia au dispărut gradat.

Eliberarea endorfinei şi a altor substanţe benefice care sunt produse în organism în timpul actului sexual provoacă printre altele relaxarea muşchilor, eliminarea tensiunii şi anihilarea stresului. Reducerea stresului conduce la o creştere a activităţii celulelor din organism care luptă împotriva îmbolnăvirilor. Sistemul imunitar funcţionează astfel mult mai bine, apărând corpul de boli.

Dacă totuşi vă îmbolnăviţi, sexualitatea realizată cu continenţă vă va face să vă simţiţi mai bine. S-a constatat de asemenea că o relaţie sexuală realizată numai cu continenţă şi care este de durată vă face să trăiţi mai mult. O relaţie sexuală bazată pe iubire  creează o legătura profundă, magică şi intens euforică între bărbat şi femeie şi reduce astfel impactul oricărei forme de stres. Prin urmare, amorul cu continenţă contribuie la o stare mult mai bună a sănătăţii şi la o viaţă lungă şi fericită.

Dacă faceţi dragoste în mod constant cu transfigurare şi continenţă veţi constata gradat că :

– Vă dispar migrenele şi cefaleele chiar rebele.
– Vi se întăreşte sistemul imunitar.
– Vă sunt rapid alungate depresia şi tristeţea.
– Vi se micşorează eventualele dureri care sunt provocate de artrită.
– Vi se vindecă de la sine durerile de spate.
– Este eliminat pe o cale perfect naturală stresul.
– Va dispar coşurile de pe faţă.
– Veţi fi mai mereu veseli şi plini de voie bună.
– Vă veţi vindeca mult mai repede şi pe o cale naturală răcelile şi gripa.
– Veti preveni astfel şi chiar vă veţi putea vindeca unele dintre bolile de inimă.
– Veţi trăi mai mult şi veţi fi mai mereu fericiţi.
– Vi se va trezi şi vi se va amplifica charisma.

În cadrul webinarului ”Vreau și eu orgasm” vom studia împreună cele 10 tipuri de orgasm pe care le poate trăi o femeie și cum anume pot fi atinse.

Sursa: yogaesoteric

X