Tehnica surâsului interior

Zâmbetul poate fi și…interior!
Există o tehnică care este cunoscută ca ”tehnica surâsului interior” și care are profunde efecte vindecătoare, regeneratoare și chiar de vindecare a traumelor.


Această tehnică este inspirată din tradiţia taoistă şi, realizată cu perseverenţă, ne ajută să ne avem o stare de bună dispoziţie, de relaxare, ne conferă un tonus mărit şi încredere în sine.


După câteva săptămâni de practică vom putea să realizăm această tehnică, care este de fapt un exerciţiu de vizualizare, în orice moment al zilei, de exemplu când călătorim cu mijloacele de transport în comun sau când aşteptăm în magazin să ne vină rândul la casă să plătim.


Tehnica de execuţie este simplă: Aşază-te cu spatele drept pe un scaun sau pe sol, cu picioarele încrucişate sau într-o postură de meditaţie. Indiferent de varianta pe care o alegi, elementul-cheie este să menţii spatele drept. Potriveşte cronometrul să-ţi dea un semnal după 15 – 20 de minute. Închide ochii şi urmăreşte să te relaxezi cât mai profund la nivel fizic, psihic şi mental.


În poziţia pe care ai ales-o, cu ochii închişi, imaginează-ţi că îţi „scanezi” întregul corp şi detensionezi toate zonele încordate, acolo unde simţi că există blocaje (dureri fizice) şi energiile nu circulă liber. Când eşti pe deplin relaxată, urmăreşte să trezeşti şi să amplifici în tine o stare de fericire şi mulţumire.

Poţi vizualiza în spatele pleoapelor închise un focar generator al acestei stări de bine, al unui surâs interior. Dacă sentimentul nu apare în mod spontan, adu-ţi aminte de o experienţă pe care ai trăit-o, un moment când fericirea şi mulţumirea au izvorât natural în tine.


Lasă acum zâmbetul să se reverse din această zonă focar în întregul corp, precum o cascadă. Vizualizează cum şuvoiul de energie îţi inundă capul, coloana vertebrală, braţele, regiunea inimii, plămânii, zona abdominală superioară şi inferioară, zona genitală şi coboară de-a lungul picioarelor până în vârful degetelor.

Poţi vizualiza lent curgerea energiei din zona focar până în zona tălpilor sau poţi relua procesul de vizualizare de mai multe ori, ceva mai repede.

Urmăreşte să menţii viu acest surâs interior pe parcursul întregii zile.

X